Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν....

Η σελίδα αυτή θα αφηγηθεί και θα φιλοξενήσει τους ανθρώπους και τις ιστορίες τους που γράφτηκαν τα καλοκαίρια, της δεκαετίες του πενήντα, του εξήντα, του εβδομήντα στο χωριό μας, στο σπίτι του παππού και τις γιαγιάς που μας υποδέχονταν, ανάμεσα στα ξαδέρφια και τις ξαδερφάδες.
Η ομάδα της νεολαίας της εποχής εκείνης βλέποντας  από μακριά τα χρόνια τα περασμένα θυμάται τη γεμάτη από παιδιά πλατεία, τις βρύσες, τις λάκες, τα ρέματα, τις σάρες, από παιδιά που έτρεχαν πίσω απ’ τα ζυγούρια, στα χωράφια, στ’ αμπέλια στις ρεματιές στο ποτάμι. Σε λίγο θα αρχίσουμε την αφήγησή μας. Καμιά απ’ τις ιστορίες μας δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα μιας και ποτέ κανείς με κανένα δεν ήρθε σε αντιπαράθεση. Για όποιο λόγο κάποιοι δυσαρεστηθήκαμε τότε, ο χρόνος που κύλησε και η γλυκιά ανάμνηση της εποχής εκείνης έχουν προ πολλού απαλύνει τις διαφορές και μας επιτρέπουν να βλέπουμε προς τα πίσω με αγάπη και ανοιχτή σκέψη. 
Καλωσορίζουμε στη συντροφιά μας όσους έρχονται να μοιραστούν μαζί μας κοινούς δρόμους κι’ όσους από ενδιαφέρον παρακολουθούν τις σκηνές που τους θυμίζουν κάτι απ’ τον εαυτό τους. Καλωσορίζουμε τους νεώτερους που μεγάλωσαν κι εκείνοι στα ίδια μέρη και όλα αυτά που θα βρίσκουν θα τους θυμίζουν ακούσματα απ’ τους γονείς τους.
Καλό ταξίδι λοιπόν με την παρέα μας στα χρόνια εκείνα ή όπως άρεσε σε μερικούς στις «αλλοτινές μας εποχές»..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου